Vandaag start officieel het nieuwe seizoen van het Eurovisie Songfestival, dat ondertussen al aan zijn 62ste jaargang gaat beginnen.

Traditioneel mogen er op 1 september, ook de start van het schooljaar in Vlaanderen, songs voor het komende festival naar buiten komen van de EBU. In verscheidene landen kunnen nummers al ingezonden worden. De komende weken en maanden zullen dan de eerste namen gelost worden voor Oekraïne en media maart volgend jaar kennen we alle inzendingen voor het Eurovisie Songfestival 2017. Waar dat festival zal plaatsvinden is voorlopig nog een raadsel.

Het definitieve uitsluitsel over de gaststad weten we hopelijk één van de komende dagen. De RTBF zal volgend jaar namens ons land opnieuw een kandidaat afvaardigen en zal die waarschijnlijk intern kiezen. De Waalse omroep heeft de taak om ons de derde keer op rij in de finale te loodsen, na de successen van Loïc Nottet en Laura Tesoro. Het Eurovisie Songfestival 2017 zal plaatsvinden op 9, 11 en 13 mei en dat in de Oekraïense hoofdstad Kiev of in de havenstad Odessa.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.