De Hongaarse omroep MTVA heeft laten weten dat A Dal ook in 2017 de nationale selectie zal zijn voor het Eurovisie Songfestival. Dat lag in de lijn van de verwachtingen. In 2012 introduceerde de omroep deze selectie en sindsdien heeft Hongarije geen enkele finale gemist. Het land is één van de weinigen dat al zes jaar op rij de finale weet te halen. Enkel Rusland en Azerbeidzjan doen beter. De presentatie zal wederom in handen liggen van TatÑr Csilla en mogelijk nog een tweede presentator.

Freddie haalde dit jaar de finale met zijn lied “Pioneer”. Een veertiende plaats bij de kijkers en een achttiende positie bij de vakjury leverde hem een negentiende plaats in het eindklassement op. Het beste resultaat van Hongarije dateert van bij het debuut van het land in 1994, namelijk een vierde plek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.