Malta stuurt de 13-jarige Christina Magrin naar het Junior Eurovisie Songfestival 2016, binnenkort in de eigen hoofdstad Valetta. Magrin won de nationale finale met een cover van “No More Tears”, een nummer van Barbra Streisand en Donna Summer. Drie juryleden bepaalden 75 % van de uitslag, terwijl de kijker 25 % mocht bepalen. Uit twintig kandidaten kozen ze dus voor Christina. Een nummer heeft ze nog niet, maar zal de komende maanden bekend worden gemaakt.
Malta deed al mee aan de eerste editie in 2003. Tot 2010 scoorde het land matig. Na twee jaar afwezigheid maakte Malta een comeback en won het ook meteen met “The Start” van Gaia Cauchi. In 2014 organiseerde het land en een jaar later won het opnieuw met “Not My Soul” van Destiny.

[UPDATE 28/10, 09:12] Christina zal voor het gastland “Parachute” brengen. Het nummer ging gisterenavond online en werd tijdens het journaal voorgesteld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Category

📰 Nieuws