De Italiaanse omroep RAI heeft Fiamma Boccia aangekondigd als kandidaat voor het Junior Eurovisie Songfestival 2016. Met “Cara Mamma (Dear Mom)” zal de 13-jarige zangeres uit Firenze op 20 november aanstaande het land van 62 miljoen inwoners vertegenwoordigen. In tegenstelling tot vorig jaar koos de RAI dit jaar voor een volledig interne selectie. Vorig jaar koos de omroep voor een selectie via een populair zangprogramma. Het festival is dit jaar te zien op RAI Gulp.
Italië doet dit jaar voor de derde keer mee. Het won al meteen bij zijn debuut in 2014 met “Tu Primo Grande Amore” van Vincenzo Cantiello. De RAI had het recht om te organiseren in 2015, maar weigerde. Vorig jaar eindigde Italië voorlaatste in Bulgarije.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Category

📰 Nieuws