De 10-jarige Mariam Mamadashvili zal namens Georgië naar het Junior Eurovisie Songfestival 2016 gaan. Dat heeft GBP, de nationale omroep van Georgië, bekendgemaakt. Een vijfkoppige jury, met onder andere Nika Kocharov (Georgië 2016) en Lizi Pop (Junior 2014) kozen voor de zangeres die op dit moment met haar familie in de Verenigde Staten woont. Ze zal in Malta een nummer zingen aan de hand van Giorgi Kukhianidze. Die schreef ook de inzending van vorig jaar.
Georgië won het festival al twee keer: in 2008 en 2011. Vorig jaar eindigde het land met The Virus en het nummer “Gabede” op een tiende plaats in Sofia. Georgië is één van de zeventien landen dat kans maakt op de overwinning van het veertiende Junior Eurovisie Songfestival in Valletta.

[UPDATE 24/10, 20:00] De Georgische inzending heet “Mzeo” en is vandaag in premiere gegaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Category

📰 Nieuws