Voor het eerst sinds 2009 heeft de Montenegrijnse omroep RTCG een oproep gedaan aan artiesten en componisten om een Songfestivalinzending te sturen naar de omroep. Daarmee veranderd de omroep van strategie in vergelijking met vorige jaren, toen RTCG een kandidaat uitnodigde en die verantwoordelijk stelde voor het nummer. Het is niet bekend of de omroep uit de inzendingen zelf kiest of voor een nationale finale gaat à la MontenegroSong in 2007 en 2008.

Montenegro haalde in 2014 voor het eerst de finale en ook in 2015 kon het land in de Balkan dat doen. Dit jaar moest Highway echter toekijken van de zijlijn, want het kon de finale niet halen in Stockholm. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.