De Poolse kandidate voor het Junior Eurovisie Songfestival 2016 is bekend: Olivia Wieczorek. Ze zal de kleuren van het land vertegenwoordigen op het komende jongerenfestival over een dikke maand in het Maltese Valletta. De 13-jarige Olivia won de nationale finale van acht andere kandidaten en zal met het nummer “Nie Zapomnij” naar Malta gaan. Ze is al bekend in Polen dankzij haar deelname aan een competitie op de commerciële televisie.

Polen maakt dit jaar zijn comeback op het festival voor kinderen tussen negen en veertien jaar. Het bleef elf jaar weg van het festival, maar is volgende maand dus één van de zeventien landen dat erbij zal zijn. Het is de derde Poolse deelname op het Junior Eurovisie Songfestival.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Category

📰 Nieuws