De Spaanse openbare omroep TVE heeft aangekondigd dat er ook in 2017 een nationale finale zal komen, wederom onder de noemer Objetivo Eurovisión. Vanaf nu kunnen kandidaten tot en met 27 november zich registreren via de site van TVE. Nadien zal de omroep dertig songs online zetten. In januari zal er een artiest uit de selectie gekozen worden voor de finale in februari. Het publiek zal dat doen. In februari is er dan een finale met meerdere artiesten. Jury en kijker beslissen wie er naar Kiev gaat.

De laatste jaren gaat het erg wisselvallig met Spanje op het Eurovisie Songfestival. In 2012 en 2014 kon Spanje net nog tiende eindigen, maar de laatste jaren worden vooral resultaten buiten de top 20 gehaald. Dit jaar eindigde Barei op plaats 22 met “Say Yay!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.