Met het bekendmaken van de deelnemerslijst gisteren, is meteen ook de deelname van Australië aan het Eurovisie Songfestival 2017 geconfirmeerd. Daarmee mag het land voor het derde jaar op rij zich opmaken voor het Europese feest, terwijl Australië een continent op zich is aan de andere kant van de wereld. “We zijn extreem blij met deze deelname. We kunnen niet wachten!” zegt de Australische delegatieleider Paul Clarke. Dit jaar bereikte het festival zo’n 3,7 miljoen Australiërs. 

Meer details over de inzending voor Kiev volgen later. Australië kreeg in 2015 de kans om eenmalig in de finale te performen vanwege de hechte band met het festival. In 2016 werd die gunst nog eens gegeven, maar moest het land de halve finales overleven. Uiteindelijk won Dami Im die halve finale zelfs. Australië krijgt volgend jaar opnieuw dit privilege, maar zal voorlopig geen vast lid worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.