De RTBF gaat Ellie Delvaux afvaardigen naar het Eurovisie Songfestival 2017. De 16-jarige zangeres uit Brussel deed mee aan het vijfde seizoen van The Voice Belgique afgelopen voorjaar, waar ze vlak voor de halve finale afviel.

Na haar avontuur in de Waalse versie van The Voice is ze verder gegaan als artieste onder de naam Blanche. Als kind zong ze al en speelde ze piano. Op sociale media liet ze weten dat ze “trots is dat ze gekozen is om België te vertegenwoordigen in Kiev”. De 16-jarige is daarmee ook de eerste artiest die in of na 2000 is geboren op het Eurovisie Songfestival.

VRT en RTBF wisselen elkaar jaarlijks af. Dit jaar was de VRT aan de beurt met Laura Tesoro en “What’s The Pressure”. Zij werd knap tiende in Stockholm. Vorig jaar deed Loïc Nottet het uitstekend met een vierde plek voor zijn “Rhythm Inside”. Ook Roberto Bellarosa kon een mooie twaalfde plek halen in 2013 met “Love Kills”. Mocht Delvaux de finale halen in Kiev, dan zou dat een primeur zijn: drie finaleplaatsen op rij voor België.

Het nummer zal in een later stadium worden bekendgemaakt. Delvaux staat volgens de RTBF bekend om haar intense stem die iedereen kan betoveren. Welk genre ze zal zingen in Kiev, is ook niet geweten. Echter liet de zangeres al wel weten dat de RTBF gevallen is voor een nummer op haar album geschreven door Pierre Dumoulin. Dat nummer gaat dan ook waarschijnlijk mee naar Kiev.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.