Mariam Mamadashvili uit Georgië heeft het Junior Eurovisie Songfestival 2016 in Malta gewonnen. Met het nummer “Mzeo” was Mariam te sterk voor haar zestien andere concurrenten.

Ze haalde in totaal 239 punten binnen. Anahit & Mary werden tweede voor Armenië, Fiamma Bocia vervolledigde de top 3 voor Italië. Met deze overwinning komt het land al aan drie winnende inzendingen. Ook in 2008 en 2011 won Georgië. Nederland leek het bij het begin heel goed te gaan doen, maar viel uiteindelijk nog terug naar een achtste plek. Georgië won bij de volwassen jury’s, Armenië bij de kinderjury’s.

Einduitslag Junior Eurovisiesongfestival 2016
01. Georgië: Mariam Mamadashvili – Mzeo (239)
02. Armenië: Anahit & Mary – Tarber (232)
03. Italië: Fiamma Boccia – Cara Mamma (209)
04. Rusland: The Water of Life Project – Water of Life (202)
05. Australië: Alexa Curtis – We Are (202)
06. Malta: Christina Magrin – Parachute (191)
07. Wit-Rusland: Alexander Minyonok – Musyka moih pobed (177)
08. Nederland: Kisses – Kisses & Dancin’ (174)
09. Bulgarije: Lidia Ganeva – Magical Day (161)
10. Ierland: Zena Donnelly – Bríce Ar Bhríce (122)
11. Polen: Olivia Wieczorek – Nie zapomnij (60)
12. Macedonië: Martija Stanojković – Love Will Lead Our Way (41)
13. Albanië: Klesta Qehaja – Besoj (38)
14. Oekraïne: Sofia Rol – Planet Craves For Love (30)
15. Israël: Shir & Tim – Follow My Heart (27)
16. Cyprus: George Michaelides – Dance Floor (27)
17. Servië: Dunja Jeličić – U La La La (14)

Georgië komt daarmee weer alleen aan de top in het historisch klassement met drie overwinningen; Wit-Rusland en Malta hebben er nu elk twee. Australië, Ierland en Polen haalden hun beste resultaat ooit op het Junior Eurovisie Songfestival. Door het nieuwe puntensysteem dat ook tijdens het Junior Eurovisie Songfestival werd doorgevoerd heeft de gehele top zes meer punten gehaald dan de winnaar van vorig jaar, die toen een record brak met 185 punten.

Georgië krijgt nu het recht om het Junior Eurovisie Songfestival 2017 te organiseren, maar kan weigeren. Dat deed Italië bijvoorbeeld ook in 2015 en toen nam Bulgarije het over. Als Georgië zou organiseren volgend jaar, dan zou het voor de eerste keer zijn dat een EBU-event naar het land in de Kaukasus komt. Eén land heeft nog maar bevestigd voor volgend jaar en dat is Cyprus. Het winnende nummer van dit jaar is aan de hand van Giga Kukhianidze en Maka Davitaia.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.