RTÉ zal vanavond Brendan Murray aankondigen aan het grote publiek als Ierse kandidaat op het Eurovisie Songfestival 2017. Het nieuws is al bevestigd door de openbare omroep van het land nadat het nieuws uitlekte door een opname van The Late Late Show. Daar had de 20-jarige Murray een interview, samen met Louis Walsh. Het jurylid van de Britse X Factor heeft samen met RTÉ de jonge zanger gekozen voor Kiev. Brendan Murray is één van de zes leden van een boysband, Hometown. Walsh stelde zelf deze groep samen. De groepsactiviteiten staan nu op een laag pitje en alle leden werken aan individuele projecten.

Er is nog geen song voor Ierland. Tot en met 16 januari kunnen inzendingen naar de omroep worden opgestuurd. Murray is afkomstig uit Galway en werd eind 2015 al vaak genoemd als kandidaat voor Ierland in Stockholm. Toen ging Nicky Byrne naar het festival, die strandde in de halve finale.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.