Voor het vijfde jaar op rij heeft Loreen zich met “Euphoria” gekroond tot beste inzending in de geschiedenis van het Eurovisie Songfestival. De Zweedse eindigde met haar lied uit 2012 bovenaan in de Eurovision Top 250. Il Volo werd tweede met “Grande Amore” (Italië 2015) en Sergey Lazarev debuteerde op de derde plek met “You Are The Only One” (Rusland 2016). Jamala (Oekraïne 2016) en Sertab Erener (Turkije 2003) vervolledigden de top 5. Voor de Belgische inzendingen werd het een mager jaar met slechts 3 noteringen, Nederland had er 10. Zweden had er wederom de meeste met 14 songs.

De hoogste Belgische notering is “Rhythm Inside” op 13, terwijl “Calm After The Storm” op 11 de beste Nederlandse inzending is in de Eurovision Top 250. Alle landen die ooit deelnamen aan het festival hadden minstens één inzending in de lijst. 31 van de 42 inzendingen voor Stockholm 2016 zitten ook in de lijst dit jaar, waaronder – op Georgië na – alle inzendingen uit de finale. Dat is lager dan in 2015 (80% in 2015, 74% in 2016). 66 inzendingen debuteerden of maakten hun comeback dit jaar in de lijst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.