De Poolse TVP zal in 2017 een nieuwe nationale selectie organiseren onder de noemen Krajowe Eliminacje. De omroep plaatste vanochtend het reglement online. Daaruit blijkt dat de vakjury opnieuw zijn opwachting zal maken. Dit jaar koos enkel de kijker wie er naar Stockholm ging, maar voor Kiev heeft die kijker niet meer alleen die macht. Nog een verandering is dat enkel Poolse artiesten mogen deelnemen en artiesten mogen niet eerder met hun lied in een andere selectie gezeten hebben.

Zo was vorig jaar de Wit-Russische zangeres Napoli met hetzelfde lied in de finale van haar land en die van Polen te zien. Met deze nieuwe regels is het onmogelijk om dat opnieuw te doen. Tot en met 20 januari ontvangt de omroep inzendingen. Dit jaar eindigde Polen onverwacht achtste in de finale metย Michaล‚ Szpak’s “Color Of Your Life”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.