Noorse finale op zaterdag 11 maart 2017.

Het zal een harde keuze worden voor de fans van Scandinavische muziek, want naast Zweden en IJsland zal ook Noorwegen op zaterdag 11 maart volgend jaar zijn inzending voor Kiev kiezen. Ruim 1000 inzendingen werden naar de Noorse omroep NRK gestuurd. Tien daarvan zullen uiteindelijk de finale halen op 11 maart. Traditiegetrouw komt die vanuit Oslo Spektrum in de hoofdstad. Zoals NRK al eerder liet weten, verdwijnen de nationale jury’s en komt er een internationale in de plaats.

Afgelopen jaar haalde Noorwegen de finale niet. Agnete eindigde op een dertiende plek in de halve finale met het nummer “Icebreaker”. De laatste overwinning dateert van 2009, toen Alexander Rybak een monsterscore haalde met “Fairytale”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.