De Roemenen zijn terug in Kiev en dat zal wederom met een Selecția Națională zijn. De nationale finale zal op zondag 5 maart worden gehouden met tien kandidaten. Een week eerder, op 26 februari, zullen er vijftien kandidaten meedoen aan de halve finale. Tot 22 januari kunnen kandidaten een lied insturen naar de omroep. Tussen 25 en 27 januari zijn er audities, die ook online zullen verschijnen. Voor midden februari maakt men de gelukkigen bekend.

Enkel het publiek zal bepalen wie er naar Kiev gaat. Roemenië is volgend jaar terug na een jaar verplichte afwezigheid. Het had wel een kandidaat gekozen, maar de EBU heeft hem en het land uit de competitie gezet wegens schulden. Die zijn nu afgelost. Ovidiu Anton, die de nationale selectie dit jaar won, zou geen interesse hebben in een nieuwe deelname.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.