De Hongaarse selectie ondergaat enkele schematische veranderingen. Normaal moest afgelopen zaterdag de tweede voorronde worden gehouden, maar die werd afgeblazen. Reden hiervoor was een busramp in het Italiaanse Verona, wat het leven kostte aan zestien Hongaarse schoolkinderen. Tientallen mensen zijn ook gewond geraakt. De Hongaarse omroep MTVA besloot om al het entertainment te schrappen tot en met maandag, een dag van nationale rouw in Hongarije.

De omroep heeft laten weten dat de tweede voorronde volgende week zaterdag te houden, op 4 februari. Komende zaterdag, op 28 januari, komen de kandidaten van de oorspronkelijke derde voorronde aan bod. Normaal gingen de twee halve finales op twee weekenden afgewerkt worden, maar nu zal deze op vrijdag 10 februari en zaterdag 11 februari worden gehouden. De finale blijft op 18 februari.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.