De Portugese omroep RTP heeft de eerste reeks van kandidaten bekend gemaakt die zullen deelnemen aan Festival da Canção 2017. Het gaat om de acht kandidaten uit de eerste halve finale op zondag 19 februari. Onder andere de razend populaire Fernando Daniel zal deelnemen. Hij won afgelopen najaar The Voice Portugal en ging met zo’n tien miljoen views viraal met zijn auditie op het internet. Het waren componisten (hieronder tussen haakjes) die een geschikte artiest zochten voor hun lied.

Eerste halve finale Festival da Canção 2017
Deolinda Kinzimba (Rita Redshoes)
Fernando Daniel (Nuno Feist)
Golden Slumbers (Samuel Úria)
Kika Cardoso e Banda (Nuno Gonçalves)
Lisa Garden (Pedro Saraiva)
Márcia (Márcia)
Rui Drumond (Héber Marques)
Salvador Sobral (Luísa Sobral)

De kandidaten van de tweede halve finale volgen later. Tijdens deze editie van de Portugese zangwedstrijd stapt men af van de taalregel. Zo mogen inzendingen nu ook in het Engels zijn, zowat een kleine revolutie voor de Portugese omroep. Het land keert terug na een jaar afwezigheid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.