In Oekraïne zijn de 24 namen bekendgemaakt van de kandidaten die zullen deelnemen aan de nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival 2017. De gastomroep van dit jaar, NTU, zal weer samenwerken met de commerciële zender STB. Eigenlijk geeft NTU de volledige organisatie aan die zender, die veel meer bereik heeft dan henzelf. Op 4, 11 en 18 februari zijn er de voorrondes, terwijl op 25 februari de finale zal plaatsvinden. De winnaar gaat rechtstreeks naar de Songfestivalfinale op 13 mei.

Kandidaten Oekraïne
Aghiazma
Anastasia Prudius
Arsen Mirzoyan
Detach
Green Grey
Illaria
Kadnay
Kuznetsov
Laliko
Letay
MamaRika
Melovin
Mila Nytych
Monochromea
O.Torvald
Panivalkova
Payushchie Trusy
Roma Veremeychik & Lumiere
Rozhden
Salto Nazad
SKAY
Tayanna
Vitaly Kozlovsky
Vivienne Mort

Kuznetsov won een online competitie, waardoor het zeker was van een plek bij de kandidaten. Vorig jaar won Jamala voor Oekraïne het Eurovisie Songfestival, waardoor we dit jaar allemaal richting Kiev trekken. Zij is dit jaar één van de juryleden in de competitie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.