Volgende week dinsdag, op 31 januari, is er in Kiev de loting van de halve finales voor het Eurovisie Songfestival 2017.

Dan weten de 37 landen die deel moeten nemen aan de halve finales waar ze terecht komen. Dat kan in de eerste halve finale of de tweede halve finale zijn en in de eerste of tweede helft. Voor deze draw zullen de zes rechtstreeks geplaatste landen ook geloot worden in verband met welke halve finale waarin ze moeten stemmen. De zes poten zijn al wel bekend

Pot 1: Albanië, Kroatië, Macedonië, Montenegro, Slovenië, Servië, Zwitserland
Pot 2: Denemarken, Estland, Finland, IJsland, Noorwegen, Zweden
Pot 3: Armenië, Azerbeidzjan, Georgië, Israël, Rusland, Wit-Rusland
Pot 4: Bulgarije, Cyprus, Griekenland, Hongarije, Moldavië, Roemenië
Pot 5: Australië, Malta, Oostenrijk, Portugal, San Marino, Tsjechië
Pot 6: België, Nederland, Ierland, Letland, Litouwen, Polen

Duitsland weet echter al dat het in de tweede halve finale zal stemmen. Ook Zwitserland heeft een aanvraag ingediend om deel te nemen aan de tweede halve finale. Die is goedgekeurd. De eerste halve finale zal achttien landen tellen, de tweede halve finale negentien. Dat land zit nog wel in de eerste pot. België zit in de zesde en laatste pot, net zoals Nederland. De 31ste zal ook de ‘sleutel’ van het Songfestival officieel doorgegeven worden van Stockholm naar Kiev. Ook het logo zal waarschijnlijk bekend worden gemaakt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.