Binnen een maand kennen we de Oostenrijkse inzending voor Kiev. Nathan Trent zal op dinsdag 28 februari zijn song voor het Eurovisie Songfestival 2017 voorstellen. Dat heeft hij zelf laten weten afgelopen weekend op de rode loper van een concert in Wenen. Hij gaat naar Kiev met een eigen geschreven nummer. Nathan Trent werd in december als Oostenrijkse kandidaat aangekondigd en was eerder nog in de race voor de Duitse finale, die volgende week zal plaatsvinden. Zonder Trent uiteraard.

De Oostenrijkse historie op het festival is er een met een grijs karakter. In 1966 won het land voor de eerste keer en pas in 2014 kwam er een tweede overwinning met Conchita Wurst. De jaren daartussen kabbelde het land wat verder en kwam het ook niet jaarlijks opdagen. Dit jaar doet Oostenrijk alvast mee aan de tweede halve finale.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.