Georgië heeft zijn kandidaat voor Kiev gekozen. Tako Gachechiladze gaat het land vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival 2017 met het nummer “Keep The Faith”. De zangeres won de nationale finale vanavond van 24 andere kandidaten in de Philharmonic Hall van Tbillisi. Het waren de kijkers in Georgië die via SMS konden kiezen, samen met een internationale jury. De jury had met 60 % iets meer te zeggen dan de kijkers. Gachechiladze zou eigenlijk al in 2009 op het podium van het Songfestival hebben moeten staan als lid van 3G. Echter werd de inzending gediskwalificeerd wegens politiek getint.

Top 5 finale Georgië
01. Tako Gachechiladze – Keep The Faith (122)
02. Nutsa Buzaladze – White Horses Run (107)
03. Malibu – We Live Once (105)
04. The Mins – Crime (105)
05. Mariam Chachkhiani – Fly (83)

Enkel de top 5 van de finalisten werd afgekondigd. “Keep The Faith” is geschreven door Tako Gachechiladze zelf. Georgië zal deelnemen aan één van de twee halve finales van het Eurovisie Songfestival 2017 op 9 of 11 mei. De finale van Georgië kan je hier herbekijken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.