De Deense omroep heeft de tien kandidaten voorgesteld die zullen deelnemen aan de finale van Melodi Grand Prix 2017. Die uitzending zal gehouden worden op 25 februari in Herning. Er is bewust gekozen om enkel solisten te kiezen dit jaar. De afgelopen twee edities wist Denemarken met groepen geen internationale finale te halen. Anja Nissen, de runner-up en pre-favoriete van Melodi Grand Prix vorig jaar, is opnieuw één van de tien finalisten in 2017.

Finale Melodi Grand Prix 2017
Anja Nissen – Where I Am
Anthony – Smoke In My Eyes
Calling Mercury – Big Little Lies
Ida Una – One
Jeanette Bonde – Hurricane
Johanna Beijbom – A.S.A.P.
René Machon – Warriors
Rikke Skytte – Color My World
Sada Vidoo – Northern Lights
Thomas Ring – Vesterbro

Dit jaar zullen de kijkers en een panel van vijf fans van het Eurovisie Songfestival bepalen wie er naar Kiev gaat. Dat doen ze in twee rondes. In 2014 organiseerde Denemarken het Eurovisie Songfestival, maar na deze organisatie wist het land geen finale meer te halen. De songs voor de finale komen pas op 20 februari, één week voor de finale, naar buiten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.