Vanavond kiest het Verenigd Koninkrijk zijn kandidaat voor het Eurovisie Songfestival 2017, binnenkort in Kiev. Aan het begin van de week maakte de Britse openbare omroep BBC via de radio bekend wie de zes gelukkigen waren de finale, die vanavond gehouden zal worden vanuit Apollo in Londen. Voormalig Songfestivalwinnares Emmelie De Forest (Denemarken 2013) schreef mee aan de inzending van Lucie Jones. De Vlaamse zangeres Astrid Roelands (of Ameerah), in 2004 nog finaliste van Eurosong, schreef dan weer mee aan het liedje van zanger Danyl Johnson.

Finale Eurovision: You Decide
Danyl Johnson – Light Up the World
Holly Brewer – I Wish I Loved You More
Lucie Jones – Never Give Up on You
Nate Simpson – What Are We Made Of
Olivia Garcia – Freedom Heart
Salena Mastroianni – I Don’t Wanna Fight

Een vakjury van acht mensen zal stemmen, samen met de kijkers. Drie van die acht jurylieden komen ook in beeld als experten: Bruno Tonioli, CeCe Sammy en Sophie Ellis-Bextor. Alexander Rybak (Noorwegen 2009) enΒ The Vamps geven een gastoptreden. De show start om 20:30 onze tijd op BBC Two.Β Mel Giedroyc presenteert de finale. De Britten starten meteen in de finale van het festival op zaterdag 13 mei.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.