Vanavond start Hongarije aan de zesde reeks van A Dal. Het succesvolle format dat ieder jaar al een finalist voor het Eurovisie Songfestival heeft weten op te leveren, is quasi niet gewijzigd. In de eerste van drie voorrondes doen er tien kandidaten mee. Vijf kandidaten gaan door op basis van de punten van de vijfkoppige jury (vier juryleden + de score van de kijker). Daarna gaan de overige vijf terug in competitie met elkaar en kiest enkel de kijker wie er naar de halve finale gaat.

Eerste voorronde A Dal 2017
Benji – Karcok
Calidora – Glory
Dávid Henderson – White Shadows
Kata Csondor – Create
Leander Kills – Élet
Rocktenors – Ősz
Roma Soul – Nyitva a ház
Spoon 21 – Deák
The Wings – Mint a hurrikán
Viki Singh – Rain

Jetlag (“Keresem a bajt”) en Szabyest (“Szerelem kell”) werden eerder uit de competitie gezet wegens het breken van de regels. Chase (“Dust In The Wind”) en Rocktenors (“Ősz”) komen in de plaats. Die laatste act komt vanavond al in actie. De jury bestaat uit Caramel, Zséda, Károly Frenreisz en Miklós Both. De show start om 19:30 en is te volgen via Duna en Duna World. Tatár Csilla en Harsányi Levente presenteren alle shows.