Vanavond begint in Litouwen de eerste van veel voorrondes voor het Eurovisie Songfestival 2017. In de eerste vier voorrondes zullen telkens de helft van de kandidaten doorgaan naar na volgende fase van de competitie. Vandaag doen er twaalf kandidaten mee aan de eerste voorronde en zes kandidaten zullen dus doorgaan. Vanavond doet o.a. Sasha Song mee. Hij vertegenwoordigde het land in 2009. Met het nummer “Love” opende hij de finale en werd hij 23e voor zijn land.

Eerste voorronde Eurovizija 2017
01. Justin3 – Streets of Vilnius
02. Rūta Andruškevičiūtė – The Way to Your Heaven
03. Paula Valentaitė – Never Let You Go
04. Vilius Krivickas – Septyni dievai
05. Augustė Vedrickaitė – It’s Not Over (Not to Me)
06. Sasha Song – Never Felt Like This Before
07. Dagna Kondratavičiūtė – Feel It
08. Audrius Petrauskas – Shine Like Gold
09. Benas Malakauskas – Rolling
10. Tadas Rimgaila & Samanta Tīna – Tavo oda
11. Otreya – Last Two Weeks
12. Edgaras Lubys – Could It Be?

De show start om 20:00 onze tijd en is te volgen via LRT Televizija en LRT Lituanica. De kijkers (50%) en de vakjury (50%) bepalen de resultaten. Ieva Stasiulevičiūte en Gabriele Martirosianaite presenteren de show. Litouwen zal in mei uitkomen in één van de twee halve finales van het Eurovisie Songfestival 2017.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.