Finland kiest vanavond de eerste Scandinavische inzending voor Kiev. Waar het de afgelopen jaren voor een selectie van meerdere weken koos, is YLE dit jaar gegaan voor slechts één finale voor Uuden Musiikin Kilpailu 2017. Tien artiesten zijn geselecteerd voor de uitzending van vanavond en één van deze tien gaat daadwerkelijk naar Kiev. Vanuit de Espoo Metro Areena treden de kandidaten aan. De kijkers kiezen samen met een internationale jury wie er de finale van UMK 2017 wint. Hij of zij zal het land dan vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in 2017.

Finale Uuden Musiikin Kilpailu 2017
Alva – Arrows
Anni Saikku – Reach Out for the Sun
Club La Persé – My Little World
Emma – Circle of Light
Günther & D’Sanz – Love Yourself
Knucklebone Oscar & The Shangri-La Rubies – Caveman
Lauri Yrjölä – Helppo elämä
My First Band – Paradise
Norma John – Blackbird
Zühlke – Perfect Villain

De presentatie ligt in handen van Krista Siegfrids (Finland 2013) vanaf 20:00 onze tijd en is te volgen via YLE TV2. Finland zal deelnemen aan één van de twee halve finales van het Eurovisie Songfestival 2017. De loting van die halve finales is komende dinsdag in Kiev.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.