Naast Georgië kiest ook Wit-Rusland vanavond voor Kiev. Het buurland van het toekomstige gastland Oekraïne heeft dertien kandidaten gekozen voor de finale in de 600 Metrov Studio in Minsk. Die zullen vanavond de strijd aangaan met elkaar om Wit-Rusland te vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival 2017 in het International Exhibition Centre van Kiev. Het zijn de kijkers en de vakjury die zullen bepalen wie dat zal worden. Naast de dertien acts voor Kiev zullen er ook heel wat gastoptredens te zien, zoals elk jaar. De omroep zegt dat het spektakel zo’n twee uur gaat duren.

Finale Wit-Rusland
01. July – Children of the World
02. Lexy Weaver – Be Stronger
03. Vladislav Kurasov – Follow the Play
04. NAVI – Historyja majho žyccia
05. Isaac Nightingale – On the Red Line
06. Kattie – Wild Wind
07. Nuteki – Take My Heart
08. NAPOLI – Let’s Come Together
09. Nikita Hodas – Voices In My Head
10. Angelica Pushnova – We Should Be Together
11. Anastasiya Sheverenko – We’ll Be Together
12. Lermont x Julic – Heartbeat
13. PROvokatsiya – #mylove

De enige inzending gezongen in de eigen landstaal lijkt favoriet, maar de Wit-Russische selectie staat jaarlijks bekend om zijn verrassingen. De show start om 22:00 in Wit-Rusland. Dan is het Brussel 20:00. Olga Ryzhikova and Teo (2014) zijn de presentatoren van dienst. Via Belarus 1 en Belarus 24 is de show live te volgen. Wit-Rusland is één van de 37 landen in de halve finales.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.