Dit weekend [24-26/2]: Vijf inzendingen erbij voor Kiev. [UPDATE]

Het laatste weekend van februari is begonnen. Ook dit weekend kiezen enkel landen hun inzending voor Kiev. Slovenië kiest vrijdagavond zijn song. Denemarken, Moldavië en gastland Oekraïne maken de finale beslissing op zaterdag. Zondag sluit Letland het weekend af met zijn nationale finale. Enkele andere landen hebben ook nog een voorronde dit weekend. In totaal zijn er elf uitzendingen dit weekend uit evenveel landen, goed voor heel wat uren aan beeldmateriaal.

Vrijdag 24 februari kiest Slovenië voor Kiev. Ook Moldavië begint aan een tweedaagse met dan de halve finale. Vrijdag belooft de rustigste dag van het weekend te worden.
18:35 Moldavië met halve finale (inzet: acht plaatsen in de finale voor veertien halve finalisten)
19:55 Slovenië met finale (inzet: het opvolgen van ManuElla en bijhorende ticket naar Kiev)

[UPDATE 24/02] De resultaten van vanavond zijn binnen. Slovenië heeft zijn inzending voor het Eurovisie Songfestival 2017 gekozen en Moldavië kent zijn acht finalisten voor de finale van zaterdag.

Op zaterdag 25 februari is het wat drukker. Traditioneel is zaterdagavond de drukste dag overigens. Het is mooi gelijk: drie landen maken hun keuze voor Kiev en drie landen hebben een voorronde en zijn dus op weg naar hun nationale finale. Opmerkelijk: Oekraïne start én sluit de avond vijf (!) uur later.
18:00 Oekraïne met finale (inzet: een plek in de internationale Songfestivalfinale)
18:35 Moldavië met finale (inzet: de winst van O Melodie Pentru Europa en naar Kiev!)
20:00 Denemarken met finale (inzet: deelname aan het Eurovisie Songfestival 2017)
20:00 Litouwen met achtste voorronde (inzet: de laatste vier plaatsen in de halve finale)
20:00 Zweden met vierde voorronde (inzet: twee finaleplaatsen, twee herkansingsplaatsen)
20:45 IJsland met eerste halve finale (inzet: drie kandidaten naar finale, drie uitgeschakeld)

[UPDATE 24/02] Nog voor half elf was de laatste uitzending klaar, wat een half uur vroeger dan verwacht was. Klik op het land van je keuze om de (verrassende?) resultaten van vanavond te lezen: Moldavië, Zweden, Litouwen, Denemarken, Oekraïne en IJsland.

Normaal is zondag altijd een rustige dag, maar op deze zondag 26 februari zijn er toch drie uitzendingen. Letland kiest voor Kiev, terwijl Roemenië en Portugal kandidaten kiezen voor hun nationale finale van volgende week.
19:30 Roemenië met halve finale (inzet: tien plaatsen in de finale, vijftien deelnemers in halve finale)
20:25 Letland met finale (inzet: de winst van het derde seizoen Supernova 2017)
22:30 Portugal met tweede halve finale (inzet: de laatste vier finaleplekken in Lissabon)

[UPDATE 26/02] Het weekend zit erop. Letland heeft gekozen voor het Eurovisie Songfestival en ook twee andere landen (Roemenië en Portugal) kennen hun finalisten voor de finale van volgende week.

Als alle uitzendingen afgelopen zijn dit weekend, kennen we in totaal 18 songs voor Kiev en zijn er 31 artiesten bekend die binnen ruim twee maanden in Kiev zullen deelnemen. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.