Februari is weer begonnen en dat wil zeggen dat deze en volgende maand er weer heel wat nieuwe inzendingen voor het Eurovisie Songfestival worden gekozen. Vanaf dit weekend zijn we er weer elke vrijdagavond met een overzicht met wat er dit weekend ons te wachten staat. We beginnen rustig met zes voorrondes in het eerste weekend van februari. Slechts één land kiest zijn kandidaat en song voor het komende Eurovisie Songfestival 2017 en dat is Zwitserland.

Vrijdag 4 februari heeft geen voorrondes in petto. Op zaterdag 5 februari begint de eerste zaterdag van februari relatief rustig. Vier landen hebben een voorronde op deze avond. Oekraïne en Zweden starten met hun voorrondereeks, terwijl Hongarije en Litouwen rustig verder kabbelen.

18:00 Oekraïne met eerste voorronde (inzet: twee plaatsen in de finale voor acht deelnemers)
19:30 Hongarije met derde voorronde (inzet: zes plekken in de halve finale, vier afvallers vanavond)
20:00 Litouwen met vijfde voorronde (inzet: de ene helft gaat door, de andere helft valt af)

20:00 Zweden met eerste voorronde (inzet: twee finaleplekken, twee herkansingsplekken)
[UPDATE 04/02] De vier voorrondes van vanavond zijn afgelopen. Klik op het desbetreffende land om de uitslagen van de uitzending te lezen: ZwedenHongarijeLitouwen en Oekraïne.
Het weekend eindigt op zondag 6 februari met één nationale finale in Zwitserland en de start van het derde seizoen Supernova in Letland. Opvallend is dat Letland 150 minuten doet over acht nummers.
20:05 Zwitserland met finale (inzet: het Zwitserse ticket voor Kiev)
20:25 Letland met eerste voorronde (inzet: vier plaatsen in de halve finale, maar elf gegadigden)


[UPDATE 05/02] Zwitserland heeft gekozen voor Kiev. Ook Letland heeft zijn eerste keuze gemaakt in wie ze naar het Eurovisie Songfestival 2017 sturen. Klik op het land om de uitslag te lezen.

Als er geen verrassingen zijn aan het einde van dit weekend, kennen we op zondagavond zes songs voor Kiev en zijn er in totaal zestien artiesten die we al kennen voor het komende Eurovisie Songfestival. Update van dit bericht volgt op zaterdag en zondag na de laatste uitzending.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Category

📰 Nieuws