De Duitse nationale finale van volgende week kent een bijzonder verloop met vier rondes. In de eerste ronde zullen alle kandidaten een cover brengen. Nadien vallen er al meteen twee artiesten af. In de tweede ronde zingen de drie overgebleven artiesten hun eerste nummer voor Kiev. Nadien valt er weer iemand af en zingen de twee andere een tweede song voor Kiev. De beste twee van ronde 2 en 3 gaan naar de superfinale. Diegene die in de tweede ronde dus afviel kan nog wel naar Kiev.

Er zijn maar twee songs in de race: “Wildfires” (geschreven door Tofer Brown, Marit Larsen en Greg Holden) en “Perfect Life” (geschreven door Lindsey Ray, Lindy Robbins en Dave Bassett)

De internationale fans worden dit jaar intens betrokken. Volgende week komen de repetities online, die te bekijken zijn via de Eurovision App. In “Eurovision Vibes” kunnen de fans stemmen tot vlak voor de finale. Tijdens de finale zullen de resultaten zelf op het scherm verschijnen en kan het Duitse publiek zien wat Europa denkt over de songs. Enkel de kijker zal beslissen wie er naar Kiev gaat. Het zal trouwens een lange zit worden. De show zal drie uur duren volgende week donderdag.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.