Jacques Houdek gaat Kroatië vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival 2017. Dat heeft de nationale omroep van het land, HRT, laten weten vanochtend. De 35-jarige zanger haalde in 2011 net het podium in Düsseldorf niet door tweede te eindigen in Dora, de toenmalige nationale selectie. Ook in 2002, 2004, 2005 en 2006 deed hij mee, maar speelde hij geen rol van betekenis. De afgelopen jaren is hij coach in The Voice – Najljepši glas Hrvatske. Hij was in het eerste seizoen winnende coach van Nina Kraljić, die vorig jaar voor Kroatië de comeback maakte op het Eurovisie Songfestival.

Het nummer van Houdek zal binnenkort naar buiten komt. Kroatische media spreken dat dit al volgende week zal zijn en meer dan waarschijnlijk een zelf geschreven compositie. Kroatië zal moeten deelnemen aan de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival 2017 op donderdag 11 mei.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.