Het gastland van 2017 moet natuurlijk ook een inzending hebben voor het Eurovisie Songfestival. Dit jaar heeft Oekraïne de eer om het festival naar zijn hoofdstad te halen en vanavond kiezen ze in het land wie er zal deelnemen aan de internationale finale op zaterdag 13 mei. Zes kandidaten werden de afgelopen drie zaterdagen geselecteerd en vanavond komt vanuit de hoofdstad de finale van Yevrobachennia 2017. Onder het goedkeurend oog van onder andere huidig Songfestivalkampioene Jamala zal de vijftiende inzending van het Oost-Europese land gekozen worden.

Finale Yevrobachennia 2017
01. Salto Nazad – O, mamo!
02. Melovin – Wonder
03. O.Torvald – Time
04. Illaria – Thank You for My Way
05. Tayanna – I Love You
06. Rozhden – Saturn

Jamala (2016), Konstantin Meladze en Andriy Danylko (bekend als Verka Serduchka, 2007) bepalen als vakjury de helft van de uitslag. De andere helft doet de kijker. De finale start om 18:00 en zal tussen 20:30 en 21:40 onderbroken worden. Tegen 22:45 kennen we de winnaar. De show is te zien via STB, UA:Pershyi en YouTube. De presentatie ligt in handen van Serhiy Prytula. Als gastland is Oekraïne zeker van een finaleplaats.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.