Gastland Oekraïne start vanavond met de zoektocht naar de nieuwe Jamala. De openbare omroep van het land geeft de volledige verantwoordelijk voor hun inzending weer volledig uit handen aan de commerciële omroep STB. In de eerste van drie voorrondes treden vanavond acht kandidaten aan. De kijkers thuis en een driekoppige vakjury zullen bepalen wie er naar de finale gaat. Van de acht kandidaten zijn het slechts twee kandidaten die een ticket voor 25 februari krijgen.

Eerste voorronde Oekraïne
01. SKAI – All My Love For You
02. Roman Veremeychik & Lumiere – Make It Real
03. Monochromea – Blue Bird
04. Laliko – Sugar Whisper
05. Salto Nazad – O, mamo!
06. MamaRika – We Are One
07. Tayanna – I Love You
08. Arsen Mirzoyan – Dzheraldina

De jury bestaat uit Jamala, die vorig jaar het festival won in Stockholm, Konstantin Meladze en Andriy Danylko, beter bekend als Verka Serduchka uit 2007. De uitzending start om 18:00 onze tijd en zal tussen 20:30 en 21:30 onderbroken worden. De show is te zien via STB, UA:Pershyi en YouTube. De presentatie ligt in handen van Serhiy Prytula. Oekraïne start meteen in de finale van het Eurovisie Songfestival 2017 als gastland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.