Denemarken stuurt Anja Nissen naar het Eurovisie Songfestival 2017 met het nummer “Where I Am”. Ze won daarnet de superfinale van Melodi Grand Prix 2017. Ook Ida Una en Johanna Beijbom hadden zich geplaatst voor die superfinale, maar schoten tekort voor de overwinning. Anja Nissen won met ruime overmacht zelfs de finale. Vorig jaar schoot ze nog enkele procenten tekort in de superfinale in het voordeel van Lighthouse X. Dit jaar neemt ze dus revange en mag de Deens-Australische zangeres het land van haar ouders vertegenwoordigen in het Oekraïense Kiev.

Uitslag superfinale Melodi Grand Prix 2017
01. Anja Nissen – Where I Am (64%)
02. Ida Una – One (26%)
03. Johanna Beijbom – A.S.A.P. (10%)

De muziek en tekst van “Where I Am” zijn geschreven door Anja Nissen, Angel Tupai en Michael D’Arcy. Anja Nissen moet Denemarken weer de finale inloodsen na de niet-kwalificatie van Anti Social Media in 2015 en Lighthouse X in 2016. De Deense finale kan je hier (snel) via de site van DR opnieuw herbekijken. De Deense inzending doet mee aan de tweede halve finale op 11 mei.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.