De Hongaarse finale is zonet gewonnen door Joci Pápai. Met het nummer “Origo” gaat hij het land vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival 2017. Pápai haalde samen met drie andere kandidaten de superfinale. Ook Gigi Radics, Gina Kanizsa en Zävodi + Olivér Berkes waren gekozen door de vakjury. De kijker gaf hem de meeste stemmen en zodoende gaat de zanger dus naar Kiev. Ook de band van András Kállay-Saunders zat in de finale, maar haalde geen superfinale. Joci Pápai zingt zijn nummer in het Hongaars. Het is nog niet geweten of er een vertaling komt voor Kiev.

Uitslag eerste ronde finale A Dal 2017
01. Joci Pápai – Origo (34)
02. Zävodi + Olivér Berkes – #háttérzaj (30)
03. Gina Kanizsa – Fall Like Rain (14)
04. Gigi Radics – See It Through (14)
05. Gabi Tóth & Freddie Shuman feat. Begi Lotfi – Hosszú idők (12)
06. Leander Kills – Élet (8)
07. Kállay Saunders Band – 17 (0)
07. Soulwave – Kalandor (0)

Pápai József (zijn echte naam) is 35 jaar en geboren in Tata. Het was zijn eerste deelname aan A Dal 2017. “Origo” is geschreven door Joci Pápai zelf. Hongarije zal aantreden in de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival 2017. De finale kan je hier bekijken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.