Claudia Faniello zal Malta vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival 2017 in Kiev. Ze won de nationale finale met het nummer “Breathlessly”. Een nationale finale met talloze reclameblokken én zonder jury. Het was de kijker alleen die mocht kiezen. De meeste mensen schaarden zich dus achter Claudia Faniello. Ze kreeg de trofee uit handen van de Maltese president Marie-Louise Coleiro Preca. Het was voor Faniello al de negende poging die ze ondernam om Malta te vertegenwoordigen. Claudia is de broer van Fabrizio Faniello, die voor Malta naar het festival ging in 2001 en 2006.

Top 3 finale Malta Eurovision Song Contest 2017
01. Claudia Faniello – Breathlessly
02. Janice Mangion – Kewkba
03. Kevin Borg – Follow

“Breathlessly” is geschreven door Philip Vella, Sean Vella en Gerard James Borg. Malta zal deelnemen aan de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival 2017 op donderdag 11 mei. Als het bij de beste tien geraakt, zit Claudia Faniello ook in de finale op zaterdag 13 mei.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.