Het gastland van 2017 stuurt O.Torvald naar Kiev met “Time”. O.Torvald won de nationale finale van vijf andere kandidaten en zal dankzij de winst van Jamala vorig jaar zich niet meer moeten plaatsen voor de finale, maar mag rechtstreeks aantreden in de internationale finale van 13 mei. De band eindigde gelijk met zangeres Tayanna, maar aangezien ze één punt meer bij de kijkers kregen en dat de uitslag bepaalde bij een gelijkspel, zijn de rockers van O. Torvald de winnaars. De televoting werd wel gewonnen door Melovin, Tayanna was de favoriet van de jury.

Resultaten finale Yevrobachennia 2017 
01. O.Torvald – Time (5+5=10
02. Tayanna – I Love You (6+4=10)
03. Melovin – Wonder (2+6=8)
04. Rozhden – Saturn (3+2=5
05. Illaria – Thank You for My Way (4+1=5)
06. Salto Nazad – O, mamo! (1+3=4)

Zoals eerder aangegeven geniet Oekraïne van het privilege om de halve finale over te slaan en meteen te mogen aantreden in de finale van het Eurovisie Songfestival 2017 op zaterdag 13 mei. Het land moet wel de halve finales natuurlijk organiseren. De finale van Yevrobachennia kan je hier herbekijken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.