De Zwitserse nationale finale is gewonnen door Timebelle. Met het nummer “Apollo” zal het trio het Alpenland in mei vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival 2017 in Kiev, Oekraïne. Er deden zes kandidaten mee aan de nationale finale, waarvan Timebelle dus de sterkste van de zes was volgens het publiek. Timebelle bestaat uit de Roemeense zangeres Miruna Manescu, Samuel Forster en Emanuel Daniel Andriescu. Ze zijn als band bezig sinds 2014. In 2015 werden ze al eens tweede tijdens de nationale selectie in Zwitserland met het nummer “Singing About Love”.

Uitslag ESC 2017 – Entscheidungsshow (televoting)
01. Timebelle – Apollo (47,88%)
02. Nadya – The Fire In The Sky (18,02%)
03. Michèle – Two Faces (11,44%)
04. Ginta Biku – Cet Air Là (8,31%)
05. Shana Pearson – Exodus (7,56%)
06. Freschta – Gold (6,79%)

“Apollo” is geschreven door Elias Näslin, Nicolas Günthardt en Alessandra Günthardt. Zwitserland zal deelnemen aan de tweede halve finale op donderdag 11 mei. Het kreeg daar al voor de loting van afgelopen dinsdag toestemming voor omdat het twee verplichte sportwedstrijden moet uitzenden op de dag van de eerste halve finale. De finale kan je hier herbekijken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.