De Roemenen hebben de halve finale gehad en de vakjury heeft tien kandidaten gekozen voor de finale van volgende week zondag. Voor vijf kandidaten zit de nationale selectie erop. Zij werden niet weerhouden door de jury en zijn uitgeschakeld. Volgende week zet TVR de vakjury volledig buiten zet en kiest enkel de Roemeense kijker wie er namens het land de comeback maakt op het Eurovisie Songfestival 2017 in Kiev. Het land bleef vorig jaar een editie verplicht thuis.

Naar fiinale Selecția Națională 2017
01. Ilinca ft. Alex Florea – Yodel It! (60)
02. Xandra – Walk On By (46)
03. MIHAI – I Won’t Surrender (44)
04. Cristina Vasiu – Set the Skies on Fire (32)
05. Instinct – Petale (24)
06. Ramona Nerra – Save Me (19)
07. Eduard Santha – Wild Child (19)
08. Tavi Colen & Emma – We Own the Night (8)
09. Maxim f. Voiceulet – Adu-ți aminte (8)
10. Elizé & No Stress – Fără bariere (7)

Uitgeschakeld
11. Ana-Maria Mirică – Spune-mi tu (7)
12. Tudor Turcu – Limitless (6)
13. Zanga – Două sticle (5)
14. Alexandra Crăescu – Hope (5)
15. D-lema – Adventure (0)

Ilinca ft. Alex Florea waren de resolute favoriet van de vakjury met “Yodel It!”. Bij de fans lijken ze het ook goed te doen. Volgende week zondag is er de finale. Wie die finale wint, mag Roemenië alvast vertegenwoordigen tijdens de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival 2017. Als Roemenië meedeed aan het festival, haalde het (sinds de introductie van de halve finales) altijd de grote finale.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.