Israël stuurt Imri Ziv naar het Eurovisie Songfestival 2017. Hij won zonet de finale van Rising Star 2017 en is de winnaar van het vierde seizoen. De jonge zanger versloeg daarbij twee andere kandidaten in de superfinale. In de eerste ronde konden Imri Ziv en Diana Golbi hun duel winnen, terwijl Julietta nog gratie kreeg van de jury. De superfinale werd enigszins verrassend gewonnen door de zanger. Het zal voor hem zijn derde Eurovisie Songfestival op rij zijn. In 2015 en 2016 ging hij namelijk mee als backing vocal voor de acts die daar waren voor Israël. Deze keer verschijnt hij dus solo.

Uitslag superfinale Rising Star 2017
01. Imri Ziv (74%)
02. Diana Golbi (67%)
03. Julietta (52%)

Uitslag eerste ronde finale Rising Star 2017
Imri Ziv (78%, naar superfinale) vs The Beatbox Element (55%, uitgeschakeld)
Diana Golbi (84%, naar superfinale) vs Julietta (53%, wildcard jury)

Een nummer is er nog niet en zal in de komende weken geschreven en naar buitenk komen. Israël zal deelnemen aan de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival 2017. De afgelopen twee jaar kon het land met zijn laureaten van Rising Star de finale halen van het festival: in 2015 met Nadav Guedj en in 2016 met Hovi Star.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.