Portugal kiest vanavond de vier overige finalisten voor de finale van Festival da Canção 2017. Vorige week konden Viva La Diva, Salvador Sobral, Fernando Daniel en Deolinda Kinzimba zich plaatsen met vier ballades. Vanavond doen er twee inzendingen mee die gezongen worden in het Engels, de rest is in het Portugees. Dat is een nieuwigheid dit jaar: artiesten mochten kiezen in welke taal ze zongen. Echter blijft de meerderheid trouw aan de eigen landstaal.

Tweede halve finale Festival da Canção 2017
01. David Gomes – My Paradise
02. Lena d’Água – Nunca me fui embora
03. Beatriz Felício – Ao teu olhar
04. Pedro Gonçalves – Don’t Walk Away
05. Helena Kendall – Andamos no céu
06. Celina da Piedade – Primavera
07. Jorge Benvinda – Gente bestial
08. Inês Sousa – Se o tempo não falasse

Van de acht kandidaten gaan er vier door naar de finale. De kijkers en een vakjury bepalen de vier finalisten. De uitzending start om 22:30 onze tijd en is live te volgen via RTP1. De presentatie ligt deze week in handen van Tânia Ribas de Oliveira en Jorge Gabriel. Portugal zal in Kiev meedoen aan de eerste halve finale.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.