In de Malmö Arena is er vanavond de tweede voorronde van Melodifestivalen 2017. De arena van het internationale festival in 2013 verwelkomt zeven artiesten, waarvan drie met enige ervaring in de competitie. Roger Pontare was de Zweedse inzending in 1994 en 2000 en won dus al twee keer Melodifestivalen. Voor Lisa Ajax en Mariette is het voor beide hun tweede deelname aan de competitie. Ze wisten allebei de finale te halen en hopen dat vanavond opnieuw te doen.

Tweede voorronde Melodifestivalen 2017
01. Mariette – A Million Years
02. Roger Pontare – Himmel och hav
03. Etzia – Up
04. Allyawan – Vart haru varit
05. Dismissed – Hearts Align
06. Lisa Ajax – I Don’t Give A
07. Benjamin Ingrosso – Good Lovin’

[UPDATE 21:05] Er zijn twee afvallers in Malmö. Etzia en Allyawan eindigden respectievelijk op de zesde en zevende plaats. Ze haalden onvoldoende stemmen met hun inzending. Dadelijk valt er nog één iemand af, gaan er twee kandidaten naar de herkansingsronde en twee naar de finale.

De nummers één en twee gaan naar de finale, terwijl de derde en vierde in de ranking vanavond naar de herkansingsronde gaan. De rest is uitgeschakeld. Het is 100 % televoting vanavond. De show start om 20:00 op SVT1 en SVT World. De show is wereldwijd online te zien via SVT Play. Clara Henry, David Lindgren en Hasse Andersson presenteren de shows. Zweden doet op 9 mei aan de eerste halve finale.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.