Vanavond zit televisiekijkend Italië weer massaal klaar voor de finale van het Sanremo Festival van 2017. De afgelopen dagen keken er dagelijks ruim 10 miljoen Italianen naar de grootmoeder van het Eurovisie Songfestival en vanavond, tijdens de apotheose van de 67ste editie, kennen we de nieuwe winnaar. Hij of zij krijgt de kans om het land te vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival. Het zal pas blijken als de winnaar bekend is of hij of zij naar Kiev gaat. De RAI heeft namelijk al met elke kandidaat besproken of ze naar het Eurovisie Songfestival 2017 willen gaan. Als hij of zij weigert, kiest de RAI zelf een kandidaat.

Finale Sanremo Festival 2017
Alessio Bernabei – Nel mezzo di un applauso
Bianca Atzei – Ora esisti solo tu
Chiara – Nessun posto è casa mia
Clementino – Ragazzi fuori
Elodie – Tutta colpa mia
Ermal Meta – Vietato morire
Fabrizio Moro – Portami via
Fiorella Mannoia – Che sia benedetta
Francesco Gabbani – Occidentali’s Karma
Lodovica Comello – Il cielo non mi basta
Marco Masini – Spostato di un secondo
Michele Bravi – Il diario degli errori
Michele Zarrillo – Mani nelle mani
Paola Turci – Fatti bella per te
Samuel – Vedrai
Sergio Sylvestre – Con te

[UPDATE 00:49] Er zijn drie superfinalisten in Italië. Deze zijn:

Ermal Meta – Vietato morire
Fiorella Mannoia – Che sia benedetta
Francesco Gabbani – Occidentali’s Karma

Het zijn de kijkers, een persjury en een vakjury die de resultaten bepalen. De uitzending start om 20:40 en is te volgen via RAI 1. De presentatie ligt in handen van Carlo Conti en Maria De Filippi. Pas ver na middernacht verwacht men de winnaar. Dankzij zijn lidmaatschap in de Big Five moet Italië zich niet plaatsen voor de finale, maar kan het rechtstreeks deelnemen aan de finale van het Eurovisie Songfestival 2017 op zaterdag 13

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.