Vanavond is er in Slovenië de eerste halve finale van EMA 2017. In deze eerste show doen er acht kandidaten mee. Normaal zou Maja Keuc als Amaya aantreden vanavond, maar de kandidate uit 2011 besloot zich terug te trekken. In de plaats daarvan doet Alya Omladič mee. Wie wel meedoet is Omar Naber uit 2005. Na zijn pogingen in 2009, 2011 en 2014 doet hij een vierde poging om nog eens naar het Eurovisie Songfestival te gaan. Vorig jaar deed hij een poging in de Zwitserse selectie.

Eerste halve finale EMA 2017
01. KiNG FOO – Wild Ride
02. Nika Zorjan – Fse
03. Tosca Beat – Free World
04. Lea Sirk – Freedom
05. Sell Out – Ni panike
06. Zala Đurić Ribič – Lalalatino
07. Alya – Halo
08. Omar Naber – On My Way

De kijkers kiezen als eerste twee kandidaten voor de finale. Nadien mag een vakjury ook nog kiezen wie er naar de finale mag. De eerste halve finale start om 20:00 en is te volgen via TV SLO 1. De presentatie ligt in handen van Tina Gorenjak, Maja Martina Merljak en Tanja Kocman. Slovenië doet, net zoals België, mee aan de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival 2017 op dinsdag 9 mei.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.