Zweden start vanavond weer aan een reeks van de meest bekeken show van het jaar: Melodifestivalen. In een uitverkocht Scandinavium in Göteborg begint de 57ste editie van de wedstrijd met de eerste van vier voorrondes. Er doen zeven kandidaten mee vanavond. Van die zeven hebben er vier al eerder deelgenomen. Charlotte Perrelli won in 1999 het Eurovisie Songfestival en nam ook in 2008 deel in Belgrado. Boris René en Ace Wilder waren dan weer finalisten vorig jaar.

Eerste voorronde Melodifestivalen 2017
01. Boris René – Her Kiss
02. Adrijana – Amare
03. Dinah Nah – One More Night
04. De Vet Du – Road Trip
05. Charlotte Perrelli – Mitt liv
06. Ace Wilder – Wild Child
07. Nano – Hold On

[UPDATE 21:04] Er zijn twee afvallers in Göteborg. Adrijana en Charlotte Perrelli eindigden respectievelijk op de zesde en zevende plaats. Ze haalden onvoldoende stemmen met hun inzending. Dadelijk valt er nog één iemand af, gaan er twee kandidaten naar de herkansingsronde en twee naar de finale.

De nummers één en twee gaan naar de finale, terwijl de derde en vierde in de ranking vanavond naar de herkansingsronde gaan. De rest is uitgeschakeld. Het is 100 % televoting vanavond. De show start om 20:00 op SVT1 en SVT World. De show is wereldwijd online te zien via SVT Play. Clara Henry, David Lindgren en Hasse Andersson presenteren de shows. Zweden doet op 9 mei aan de eerste halve finale.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.