Hongarije is vanavond toe aan het slotstuk van A Dal 2017. Na een matig tot slecht bekeken reeks komt het zesde seizoen vanavond tot een einde met de finale, waar acht kandidaten strijden voor een plekje op het Eurovisie Songfestival 2017 in Kiev. In de eerste ronde geeft elk jurylid 4, 6, 8 en 10 punten. De vier kandidaten met de hoogste quotering op dat moment gaan door naar de superfinale. Daar heeft de vierkoppige jury niets meer te zeggen, maar kiest het Hongaarse volk wie er voor het land gaat. Onder de kandidaten vanavond zit ook András Kállay-Saunders (2014) met zijn band.

Finale A Dal 2017
Gabi Tóth & Freddie Shuman feat. Begi Lotfi – Hosszú idők
Gigi Radics – See It Through
Gina Kanizsa – Fall Like Rain
Joci Pápai – Origo
Kállay Saunders Band – 17
Leander Kills – Élet
Soulwave – Kalandor
Zävodi + Olivér Berkes – #háttérzaj

[UPDATE 21:09] De jury heeft de vier superfinalisten gekozen van A Dal 2017. De kijkers bepalen nu wie er Hongarije gaat vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival 2017. De vier finalisten zijn:

Gigi Radics – See It Through
Gina Kanizsa – Fall Like Rain
Joci Pápai – Origo
Zävodi + Olivér Berkes – #háttérzaj

De vierkoppige vakjury van deze reeks bestaat uit Caramel, Zséda, Károly Frenreisz en Miklós Both. De show start om 19:30 en is te volgen via Duna en Duna World. Een goede twee uur later kennen we de winnaar. Tatár Csilla en Harsányi Levente presenteren de finale. De Hongaarse kandidaat moet alvast uitkomen in de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival 2017 in Oekraïne.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.