Hongarije is vanavond toe aan het slotstuk van A Dal 2017. Na een matig tot slecht bekeken reeks komt het zesde seizoen vanavond tot een einde met de finale, waar acht kandidaten strijden voor een plekje op het Eurovisie Songfestival 2017 in Kiev. In de eerste ronde geeft elk jurylid 4, 6, 8 en 10 punten. De vier kandidaten met de hoogste quotering op dat moment gaan door naar de superfinale. Daar heeft de vierkoppige jury niets meer te zeggen, maar kiest het Hongaarse volk wie er voor het land gaat. Onder de kandidaten vanavond zit ook András Kállay-Saunders (2014) met zijn band.
Finale A Dal 2017
Gabi Tóth & Freddie Shuman feat. Begi Lotfi – Hosszú idők
Gigi Radics – See It Through
Gina Kanizsa – Fall Like Rain
Joci Pápai – Origo
Kállay Saunders Band – 17
Leander Kills – Élet
Soulwave – Kalandor
Zävodi + Olivér Berkes – #háttérzaj

[UPDATE 21:09] De jury heeft de vier superfinalisten gekozen van A Dal 2017. De kijkers bepalen nu wie er Hongarije gaat vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival 2017. De vier finalisten zijn:

Gigi Radics – See It Through
Gina Kanizsa – Fall Like Rain
Joci Pápai – Origo

Zävodi + Olivér Berkes – #háttérzaj

De vierkoppige vakjury van deze reeks bestaat uit Caramel, Zséda, Károly Frenreisz en Miklós Both. De show start om 19:30 en is te volgen via Duna en Duna World. Een goede twee uur later kennen we de winnaar. Tatár Csilla en Harsányi Levente presenteren de finale. De Hongaarse kandidaat moet alvast uitkomen in de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival 2017 in Oekraïne.
Bij de bekendmaking van de dertig kandidaten voor de Hongaarse selectie in 2016 was er al meteen één topfavoriet: Freddie. Op zijn sloffen haalde hij de finale en won hij die ook met het nummer “Pioneer”. Met een vierde plek in de halve finale ging hij even gemakkelijk door naar de finale. Daar eindigde hij negentiende met 108 punten. Hij kreeg 56 punten van de kijkers en de jury gaven 52 punten aan de Hongaarse hunk. De Belgische jury en kijker had geen punten veil voor Freddie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Category

📰 Nieuws