Vanavond start in hetĀ Teatro Ariston de 67ste editie van het Sanremo Festival. Vorig jaar trok het vijfdaagse muziekfestival een gemiddelde van 10,7 miljoen kijkers en ook dit jaar verwacht men dat meer dan 10 miljoen Italianen de competitie gaan volgen. Vanavond treden de helft van de 22 kandidaten aan uit de hoofdcategorie. De top 8 gaat door de halve finale, terwijl de drie laagst geplaatste kandidaten moeten herkansen op donderdag. Die drie mogen ook niet meedoen aan de coveravond.

Eerste avond Sanremo Festival 2017
Al Bano – Di rose di spine
Alessio Bernabei – Nel mezzo di un applauso
Clementino – Ragazzi fuori
Elodie – Tutta colpa mia
Ermal Meta – Vietato morire
Fabrizio Moro – Portami via
Fiorella Mannoia – Che sia benedetta
Giusy Ferreri – Fatalmente male
Lodovica Comello – Il cielo non mi basta
Ron – Lā€™ottava meraviglia
Samuel – Vedrai

[UPDATE 00:54] Deze drie kandidaten haalde de laagste score vanavond en moeten naar de eliminatie van donderdag: Clementino, Giusy Ferreri en Ron. Voor de overige acht was er goed nieuws. Zij gaan zeker door naar de coveravond van donderdag en de halve finale van vrijdag.

De persjury en de kijkers bepalen de uitslag van vanavond. De uitzending start om 20;35 en is te volgen via RAI 1. De presentatie ligt in handen vanĀ Carlo Conti en Maria De Filippi. De winnaar van zaterdag is overigens niet verplicht om ItaliĆ« te vertegenwoordigen, maar krijgt de kans hiervoor. ItaliĆ« zal rechtstreeks uitkomen in de finale van het Eurovisie Songfestival 2017 op zaterdag 13 mei.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.