In Kiev is er vanavond de tweede voorronde van hun nationale selectie. Vorige week konden Tayanna en Salto Nazad zich al plaatsen voor de finale van 25 februari. Vanavond komen daar nog eens twee kandidaten bij uit deze line-up van acht kandidaten. Het zijn de kijkers die kunnen stemmen vanaf via televoting en een app. Daarnaast stemt ook een vakjury mee wie er naar de finale gaat. Twee kandidaten gaan dus door en voor zes andere kandidaten zit het er na vanavond al op.

Tweede voorronde Yevrobachennia 2017
01. Letay – Svit chekaye
02. Mila Nytych – Mystery
03. Kuznetsov – Deep Shivers
04. Aghiazma – Synthetic Sun
05. Detach – Distance
06. Rozhden – Saturn
07. Panivalkova – Dokuchayu
08. Illaria – Thank You for My Way

De jury bestaat uit Jamala, die vorig jaar het festival won in Stockholm, Konstantin Meladze en Andriy Danylko, beter bekend als Verka Serduchka uit 2007. De uitzending start om 18:00 onze tijd en zal tussen 20:30 en 21:30 onderbroken worden. De show is te zien via STB, UA:Pershyi en YouTube. De presentatie ligt in handen van Serhiy Prytula. Oekraïne start meteen in de finale van het Eurovisie Songfestival 2017 als gastland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.