Litouwen gaat vanavond verder met de vijfde voorronde van hun nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival 2017. Het deelnemersveld is ondertussen al teruggeschroefd van 51 naar 24 kandidaten. Dat aantal moet nog drastisch verminderen, dus gaan de eliminaties verder. Vanavond treden twaalf kandidaten aan. Acht van hen zal doorstoten naar de volgende fase, terwijl het voor vier kandidaten eindstation zal zijn vanavond. Zij zullen Litouwen niet vertegenwoordigen in 2017.

Vijfde voorronde Eurovizija 2017
01. E.G.O. – My Story
02. Benas Malakauskas – Rolling
03. Otreya – Last Two Weeks
04. Edgaras Lubys – Could It Be?
05. Milda Martinkėnaitė & Saulenė Chlevickaitė – Paperheart
06. Ieva Zasimauskaitė – You Saved Me
07. Gytis Ivanauskas – Get Frighten
08. Valdas Lacko – It’s So Unfair
09. Paula – Let U Go
10. Gražvydas – Paint the Sky Blue
11. Fusedmarc – Rain of Revolution
12. Gabrielius Vagelis – Feel Myself Free

Sasha Song deed in 2009 al eens mee aan het Eurovisie Songfestival. Vanaf vanavond komt ook een internationale vakjury zich moeien bij de resultaten, samen met een nationale jury en de kijkers thuis. De show start om 20:00 onze tijd en is te volgen via LRT Televizija en LRT Lituanica. Ieva Stasiulevičiūte en Gabriele Martirosianaite presenteren de show. Litouwen doet in Kiev mee aan de tweede halve finale.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.